Despre Mine

Bună! Sunt Luciana. Sunt Psiholog de copii și familie cu competențe în Terapia prin joc și Consilier pentru dezvoltare personală.
Bună !

Sunt Luciana Constantinescu

Vreau să îți spun, în câteva cuvinte, povestea mea care se întrepătrunde cu cea a acestei pagini: Este despre drag de oameni, despre autocunoaștere, traumă și recuperare, despre drumul către a deveni un părinte conștient și un psiholog care dorește să ofere suportul care i-ar fi fost atât de benefic în propria copilărie, dar care a venit ca o gură de aer abia la maturitate. Este despre regăsirea stării de bine.

Rolurile mele profesionale sunt:

În plan profesional sunt: - Psiholog cu drept de liberă practică, membru în Colegiul Psihologilor din România; - Consilier certificat pentru dezvoltare personală cod COR 242324; - Psihoterapeut în formare la Asociația Română pentru Psihoterapie Integrativă.
Confidențialitate

Confidențialitate

Confidențialitatea face parte din codul deontologic al profesiei de psiholog. Clientului îi este respectat dreptul la intimidate. Informațiilor din cadrul ședințelor de psihoterapie sunt personale și nu pot fi communicate altor persoane fiind subiectul clauzei de confidențialitate din contractual de prestare de servicii psihologice.
Contact telefonic pentru suport

Contact telefonic pentru suport

Clienții și aparținătorii lor legali ma pot contacta pentru a obține informații și detalii referitoare la procesul terapeutic.
Profesionalism

Profesionalism

Serviciile psihologice se vor desfășura într-un mediu plăcut, cu toate dotările necesare desfășurării actului terapeutic. Clientul va fi informat despre terapie (durată/cost/obiective) și încurajat să pună întrebări dacă are nelămuriri referitoare la planul terapeutic.
Servicii certificate

Servicii certificate

- Psiholog cu drept de liberă practică, membru în Colegiul Psihologilor; - Psihoterapeut integrativ în formare, ARPI; - Consilier certificat pentru dezvoltare personală cod COR 242324.
Cel mai valoros lucru

Pe care îl poate oferi terapia copiilor și adulților

Terapia te ajută să realizezi că nu trebuie să te chinui în tăcere. Poți să îți îmbunătățești calitatea vieții și să obții starea de bine dacă te deschizi și îți împărtășești trăirile într-un mediu care te poate ghida și susține empatic, fără a te judeca. Cabinetul psihologului este un astfel de mediu. Este nevoie de curaj și de implicare pentru a începe acest drum al regăsirii de sine. În cazul copiilor, „Terapia prin joc este modalitate terapeutică atentă la dezvoltarea copilului, în care un terapeut prin joc format folosește puterile terapeutice ale jocului pentru a-i ajuta pe clienți să prevină sau să rezolve dificultăți psiho-sociale si să obțină creștere si dezvoltare optima” (Association for Play Therapy, 1997).

Te pot consilia

Ca psiholog sunt pregătită și onorată să pot însoți și sprijini copiii și adulții în procesul de dezvoltare și vindecare. Am învățat, din experiența proprie dar și din cea profesională, că drumul către autocunoaștere este unul deosebit de important pentru adulți cât și pentru copii. Acest drum este mult mai lin atunci când avem alături o persoană care ne poate asculta, ghida și susține, cu empatie, fără a ne judeca, pe calea regăsirii de sine. Aceasta este rolul psihologului în interacțiunea cu copilul sau cu adultul.
Psihologie clinică - Servicii de evaluare psihologică pentru copii și adulți

Psihologie clinică - Servicii de evaluare psihologică pentru copii și adulți

Evaluare psihologică pentru copii și adulți cu instrumente specifice ca: probe/teste psihologice, interviulul clinic sau prin metoda observaţiei. Scopul este de a înțelege cauzele care stau în spatele sentimentelor care crează discomfort și aflarea stării psihice reale. Evaluarea psihologică poate ajuta și la: a afla care este stilul tău de personalitate și în ce fel îți influențează viața, ce fel de stil parental ai, ce capacitățile și abilitățile cognitive ai sau ce fel de mecanisme de coping folosești. Evaluarea psihologică susține stabilirea unui potențial diagnostic ajutând medicul curant și psihoterapeutul în stabilirea unui tratament și a unui plan de dezvoltare personală adaptat nevoilor personale.
Servicii de consiliere psihologică și de dezvoltare personală pentru copii și familie

Servicii de consiliere psihologică și de dezvoltare personală pentru copii și familie

Dezvoltare personală este o metodă prin care putem interveni în sprijinul îmbunătățirii vieții prezente. Se pot discuta diferite probleme şi situaţii: divorț, doliu, insomnie, dependențe, experiențe traumatice/stresante, stări de anxietate, depresie, atacuri de panică, fobii, temeri exagerate, stimă de sine scăzută, dificultăți de relaționare și de adaptare la mediu. Se lucrează cu empatie, pentru a îmbunătăți calitatea vieții, a relației cu copiii, familia sau cu anturajul. Terapia prin joc a copiilor are la bază principul că jocul este unul dintre principalele limbaje de exprimare în copilărie, iar intervențiile terapeutice adaptate copiilor pot fi făcute cu succes mai ales prin joc.
Activități de dezvoltare personală pentru copii și pentru copil+părinte

Activități de dezvoltare personală pentru copii și pentru copil+părinte

Vă aștept cu drag la ateliere individuale și grupuri de lucru pentru promovarea echilibrului emotional și a stării de bine: ateliere de inteligență emoțională, tehnici de comunicare, de mindfulness, etc.
Resurse educaționale Parenting

Resurse educaționale Parenting

Cred cu tărie că starea de bine interioară trebuie căutată, susținută și menținută în mod conștient și activ. Resursele informative oferă suport în călătoria minunată și complicată a dezvoltării unei relații frumoase cu noi înșine, cu copiii noștri și cei din jur. Veți găsi aici materiale pe care le puteți printa și folosi ca inspirație despre starea de bine, despre mindfulness, reglare emoțională, parentaj conștient, despre beneficiile unei relații părinte-copil bazate pe respect, despre schimbarea de perspectivă de la control către conectare.

Cele mai noi articole

Găsești mai jos o lista cu cele mai recente articole și resurse pe teme de dezvoltare personală și parenting.