2 checuri aromate perfecte pentru zilele de toamnă

Ce poate fi mai plăcut într-o seară de toamnă decât să te relaxezi savurând cu un ceai aburind și o felie moale de chec?

Tocmai am scos checurile din cuptor. Arată și miros minunat. Le-am pudrat cu zahăr vanilat. Iamiii!

Eu am făcut ambele checuri în același timp. Am pregătit ingredientele pentru ambele checuri:

Chec cu cacao și aromă de portocală

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 2 căni/pahare făină
  • 1 cană/pahar cu zahăr
  • O jumătate cană/pahar cu ulei
  • O jumătate cană/pahar cu lapte
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 2 pliculețe coajă de portocală. Eu folosesc de la Dr. Oetker Finesse  coajă de portocală răzuită
  • 2 linguri cacao pentru efectul marmorat
Compoziție checuri
Chec

Mixăm ouăle cu zahărul și aromele.

Adăugăm și laptele și uleiul și continuăm să amestecăm.

Se pune mai apoi făina și amestecată cu praful de copt.

Turnăm compoziție într-o formă de copt.

Oprim puțin din compoziție, punem cele 2 linguri de cacao peste rămasă în vas, apoi turnăm aluatul cu cacao peste cel din tavă.

Chec cu cacao

V-ar mai putea interesa:

Când mami nu ai suficient timp pentru gătit – Supă cremă de legume cu crutoane pentru copii

Mâncare distractivă – Cum convingem copii să mănânce legume

Chec cu nucă de cocos

Ingrediente:

  • 2 ouă
  • 1 cană/pahar și jumătate făină
  • 80 grame de fulgi de cocos
  • 1 cană/pahar cu zahăr
  • 2 pliculețe vanilie -Dr. Oetker Finesse Vanilie de Bourbon
  • 1 pliculeț coajă de lămâie. Eu folosesc de la Dr. Oetker Finesse  coajă de lămâie răzuită
  • O jumătate cană/pahar cu ulei
  • O jumătate cană/pahar cu lapte
  • 1 pliculeț praf de copt

Mixăm ouăle cu zahărul și aromele.

Adăugăm și laptele și uleiul și continuăm să amestecăm.

Se pune mai apoi făina și amestecată cu praful de copt și fulgii de cocos.

Turnăm toată compoziție într-o formă de copt.

 

Băgăm la cuptor unde va sta 40-55 de minute. Primele 15-20 min la foc mai puternic, la 180 grade, după care la 170 grade.

Pentru a verifica dacă este gata faceți testul cu scobitoarea.

Chec cu cacao și chec cu nucă de cocos

Scoatem de la cuptor checul și îl lăsăm să se răcorească puțin. Se pune pe-o farfurie și se ornează cu zahăr pudră. Eu am folosit zahăr pudră vanilat.

Poftă bună! Cei mici vor adora cele 2 checuri. Merg perfect cu un pahar de lapte sau cu un ceai îndulcit cu miere.

Felii de chec
Chec și ceai de mușețel cu miere

 




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.