5 aspecte esențiale pentru zile reușite împreună cu copiii

Ne așteaptă o perioadă de distanțare socială destul de lungă. Va trebui să ne dozăm efortul, să stabilim priorități și să ne bucurăm de reușitele pe care le avem.

Suntem și vom fi împreună, în aceste condiții excepționale, pentru ceva timp.

Iată 5 aspecte esențiale care ne pot ajuta să avem zile reușite împreună cu copiii noștri:

1. Somn

Avem grijă ca toți să respectăm o rutină de somn și să dormim suficiente ore. Oboseala ne face irascibili și pe noi și pe copiii noștri. Și ne slăbește sistemul imunitar. Stabilim o rutină de somn și ne ținem de ea. ( Motive pentru care copilul ar trebui să doarmă suficient )

2. Dietă

Alimentele au un aport esențial la starea de bine și la nivelul de energie de-a lungul zilei. Tot ele ne ajută sau ne subminează imunitatea. Încercăm să mâncăm toate grupele de alimente și să reducem la minim nivelul de zahăr și ciocolată.

Oferim copilului gustări sănătoase: fructe, stafide, alune, mere coapte, compot îndulcit cu miere, clătite cu gem fără zahăr, griș cu lapte cu miere (Griș cu lapte îndulcit cu miere și cu bucățele de mango), orez cu lapte. La 2-3 zile putem face sărățele, cornulețe cu gem, Prăjitură răsturnată cu mere, miere și banane (fără zahăr)

3. Activitate fizică

Fiind constrânși la suprafața unui apartament sau a unei case cu curte, va trebui să fim inventivi și să găsim modalități noi și amuzante pentru a face mișcare. Asta ne va da o stare de bine și ne va susține sănătatea fizică.

Putem face yoga, gimnastică, dansa. Există multe tutoriale pe Youtube, cursuri live online. Putem organiza jocuri amuzante: cătarea de comori ascunse, twister, șotron, 1,2,3 la perete stai, v-ați ascunselea, leapșa. Dansul este o modalitate excelentă pentru a ne detensiona și face mișcare.

4. Priorități (scopuri)

Este important să ne conservăm energia. Cu siguranță nu putem suplini tot ceea ce făceau copiii noștri la școală. Vom face cum putem mai bine. Vom avea grijă să nu uităm să ne acordăm timp pentru noi. Un părinte epuizat nu poate fi de ajutor copilului său.

De mare ajutor este să ne stabilim dimineața 2-3 lucruri pe care vrem să le realizăm de-a lungul zilei. Fiecare membru al familiei. Părinții pot stabili cu copilul să facă cu el 1-2 activități (board games, pictură). Acest lucru este realizabil. El se transformă într-un scop iar la sfârșitul zilei, dacă am reuși să ne atingem scopul, ne vom simți foarte bine.

5. Realizări

Viețile noastre și ale copiilor noștri s-au schimbat. Probabil ar trebui să ne ajustăm scara de evaluare a ceea ce putem face acasă. Ne vom muta focusul de pe performanțele academice și carieră, pe starea de bine. Vom urmări desigur progresul educațional al copilului, dar vom alege să prioritizăm starea de bine. E destul de greu pentru toată lumea. Ne vom alege bătăliile cu atenție. Vom fi buni cu noi și cu cu copiii noștri. În universul nostru restrâns va trebui să învățăm să reevaluăm realizările zilei și să le menționăm.

 

5 aspecte esențiale pentru zile reușite împreună cu copiii

Sursa: www.SapteAniDeAcasa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.