Ce board games putem juca în familie cât stăm acasă?

De săptămâna trecută lucrăm de acasă și eu și soțul meu. Fetița stă tot de atunci acasă. Așa se face că am apelat mai des la board games pentru a ne conecta și relaxa după ce fiecare și-a văzut de treburile lui (muncă, citit, jucat…).

Fetița mea de dezvoltat o pasiune pentru jocuri. Am cumpărat destule și aș vrea să vă recomand favoritele noastre, testate și jucate de multee ori. Acum Mara are 6 ani și jumătate.

M-am gândit ca v-ar fi util să aveți la îndemână ceva sugestii de board games testate și plăcute de-a lungul timpului. Sunt toate jocuri pentru doi sau mai mulți jucători și pot fi jucate cu plăcere și de adulți și de copii.

Favoritul dintre toate REMI (îl joacă de la 6 ani cu succes. Ne bate des).

Rummikub

Rummikub Sursa eMag: Un joc foarte popular printre toate categoriile de vârste, Rummikub are ca obiectiv etalarea tuturor pieselor în „serii” și „suite”, pentru a acumula un punctaj cât mai ridicat.

Difference Junior

Difference Junior Sursa eMag: Faimosul joc Difference s-a intors cu o varianta speciala pentru cei mici. 4 ilustratori talentati te vor transporta intr-un univers plin de culoare si amuzament. Cine va fi primul care va gasi cele 2 diferente intre cartile sale si cartile de pe masa?
Jocul contine:
50 de carti mari
regulament.
Cutie din metal.
Varsta recomandata: 5-99 ani
Numar de jucatori: 2-6
Durata joc: 20 minute.

Saboteur

Caracteristici:
Saboteur sursa Emag: Intra in lumea piticilor si incepe o aventura plina de mistere.
Odata ce ai coborat in galerii in cautarea de aur dintr-odata ti se rupe ciocanul de abataj, si ti se stinge lanterna. Sabotorul a lovit din nou!
Acest joc iti rezerva fie rolul unui cautator de aur – vei sapa in galerii adanci in pantecul muntelui – fie rolul sabatorului – in acest caz vei incerca sa impiedici cautarea de aur. Nimeni nu stie cine e sabator, jocul se desfasoara in mister.
Daca cautatorii de aur reusesc sa construiasca o poteca spre comoara da aur, sunt rasplatiti cu bulgari de aur, iar sabatorii sa intorc acasa cu mainile goale. Insa daca cautatorii de aur esueaza, sabotorii obtin recompensa.
Jucatorii isi dezvaluie identitatea doar in momentul in care trebuie impartita comoara de aur.
Dupa prei runde castiga jucatorul care a reusit sa castige cei mai multi bulgari de aur.
Durata joc: cca. 30 minute
Setul Contine:
44 carti de poteti
27 carti de actiune
28 carti de aur
11 carti de pitici
1 regulament de joc
Numar jucatori : 3-10
Recomandat copiilor peste 8 ani.

Dobble

Dobble sursa Emag: Dobble este un joc antrenant despre reflexe, viteza si observatie pentru tine si copilul tau. Are peste 50 de simboluri, 55 de carti cu cate 8 simboluri pe fiecare carte si un singur simbol identic intre fiecare doua carti, indiferent de joc trebuie sa fii mereu primul care gaseste simbolul.
-Se poate juca intre 2-8 persoane;
-Durata jocului este de 15 minute;
-Imaginile pot fi de dimensiuni diferite si plasate in locuri diferite facandu-le greu de detectat;
-5 mini jocuri: Fill the Well, The Towering Inferno, Hot Potato,Catch them all & The poisoned Gift.
Dobble game iti va starni curiozitatea, spiritul de observatie si mult amuzament!
Trebuie sa-l incerci!

Păcălici

PACALICI Vintage sursa Emag: O cutie contine 33 de carti de joc si regulamentul.
32 de carti sunt perechi – costumul national masculin si costumul national feminin din aceeasi tara. (exemplu: cartea cu costumul national german feminin si cartea cu costumul national german masculin alcatuiesc o pereche.
Ambele au o pipa in stanga sus.) Carte fara pereche se numeste „Pacalici” si este reprezentata de un clovn.
Modul de joc este urmatorul: Unul dintre jucatori amesteca bine toate cartile si imparte cate 4 carti cu fata in jos tuturor jucatorilor.
Jucatorul din dreapata celui care a impartit cartile incepe jocul. Daca acesta gaseste printre cartile sale una sau mai multe perechi aseaza pe masa cu fata in sus toate cartile care formeaza perechi si spune „Mai departe”.
Daca nu are nici o pereche ia o carte de deasupra pachetului. Daca nici in acest caz nu poate forma o pereche spune „Mai departe” si continua jucatorul urmator, care procedeaza la fel.
Dupa ce s-au terminat cartile de pe masa, fiecare jucator, pe rand, fara sa se uite, trage de la jucatorul din dreapta sa cate o carte dintre cele pe care acesta le tine in mana desfacute, in forma de evantai ( cu spatele la jucatorul care trage cartea).
Perechile formate cu cartile trase de la alt jucator se lasa pe masa.
Castiga primul care isi depune toate cartile pe masa: daca joaca mai mult de 2 jucatori, jocul continua pana cand unul dintre ei ramane cu „Pacaliciul” in mana.
Acesta a pierdut si poate primi diverse pedepse amuzante: sa cante ceva, sa faca o tumba, etc.
Acelasi jucator va imparti cartile la jocul urmator.

Activity

Activity Original sursa Emag: – Activity Original este un joc creativ si de comunicare, o combinatie de elemente: mima, descriere verbala sau desen;
– Toate aceste elemente trebuie folosite pentru a ajuta partenerii de joc sa ghiceasca anumite cuvinte, expresii;
– Totul se invarte in jurul unor expresii ca „rasarit de soare”, „razatoare de legume”, „franghie de spanzuratoare”;
– Jucatorii individuali sau echipele incearca printr-un joc actoricesc, desen sau descriere verbala sa ghiceasca diferite cuvinte sau expresii si astfel sa inainteze pe traseul jocului;
– Nu fiti dezamagiti daca ati sarit de doua ori peste masa, ati inconjurat de trei ori masa de joc sau v-ati aruncat de mai multe ori pe canapea si totusi partenerul dumneavoastra nu a recunoscut expresia „atletism”;
– Acest joc este foarte distractiv, toata lumea va rade cu lacrimi;
– Jucatorii isi pot pune in evidenta personalitatea, capacitatile artistice, fantezia si indemanarea.
Continutul jocului:
– 440 de carti cu 2640 de cuvinte;
– o tabla de joc;
– o clepsidra;
– 4 figurine de lemn;
– Un regulament de joc in limba romana.
– Numarul de jucatori: 3-16.

Pengoloo

Pengoloo, din plastic: Super-eggspeditie la Polul Sud!
Bine ai venit la Polul Sud! Pinguinii nostri abia asteapta sa se joace cu tine. Arunca zarurile pentru a afla ce culori ai de cautat. Aduna primul 6 Pinguini si victoria iti apartine. Memoria si un strop de noroc te vor ajuta sa inchei victorios aceasta Eggspeditie la Polul Sud.
Contine:
12 pinguini;
12 oua colorate;
4 placute Iceberg pentru scor;
2 zaruri colorate.
Cum jucam:
Asezati cate un ou sub fiecare pinguin. Amestecati pinguinii si plasati-i in mijlocul mesei. Fiecare jucator primeste o placuta Iceberg pentru scor pe care o aseaza in fata lui. Vom juca in sensul acelor de ceasornic, incepand cu cel mai tanar jucator. Cand iti vine randul, arunca cele doua zaruri. Acestea iti vor arata culorile oualor pe care trebuie sa le cauti. Ai voie sa ridici doi pinguini pentru a le gasi. Daca gasesti un ou din cele doua, pune Pinguinul inapoi pe ou si aseaza-l pe placuta Iceberg din fata ta. Este randul urmatorului jucator. Daca descoperi ambele piese cautate, plaseaza ambii Pinguini cu ouale sub ei pe placuta Iceberg din fata ta si mai arunca o data zarurile. Pentru tine explorarea continua!
Putem ridica si Pinguinii de pe placutele Iceberg ale adversarilor, insa nu ii putem lua. O data plasat pe placuta, un Pinguin ramane pe aceasta pana la final. De asemenea, jucatorii nu au voie sa schimbe pozitia Pinguinilor deja plasati pe placuta Iceberg. Cine castiga: primul jucator care aliniaza 6 pinguini pe placuta sa castiga expeditia. Daca si ultimul Pinguin din mijlocul mesei este castigat, dar nici un jucator nu a strans 6 Pinguini pe placuta sa, va invinge cel care a adunat cei mai multi Pinguini. Daca este egalitate, cel care a luat ultimul
Pinguin castiga!
Durata joc: 10-15 minute.

Brosquito

D-Toys Brosquito Broastele Saltarete sursa Emag: Joc de indemanare si de societate super distractiv cu broscute saltarete pentru 2-6 jucatori.
Varsta recomandata: 3+
Jocul include:
1 tabla de joc cu accesorii,
10 broscute saltarete,
6 pioni,
1 zar, regulament de joc.
Jucatorul aseaza o broscuta pe tabla de joc si o apasa pe spate astfel incat broscuta sa sara in „lacul fermecat” (imprimat in cutie).

Noi seara avem o jumătate de oră de board games la alegere!

Seri frumoase să aveți!

Sursa: www.SapteAniDeAcasa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.