Activități de toamnă pentru copii

Activități de toamnă pentru copii

Activități de toamnă pentru copii

Ce activități ușoare putem face împreună cu copiii folosind minunatele frunze?  Ce-ar fi să facem o ghirlandă cu frunze și să pictăm pe frunze?

Pentru că a venit weekend-ul și putem desfășura activități mai relaxați, vă propun să faceți cu cei mici o ghirlandă cu frunze. Mara a adorat jocul iar rezultatul e spectaculos și garantat.

Cele necesare pentru copii și activitățile de toamnă:

  1. Frunze, multe, multe frunze. Am răscolit parcul Kiseleff și am venit acasă cu o sacoșă plină. Ne-am distrat și am stat la aer. Alegeți frunze mici sau medii ca dimensiune și nu foarte uscate. Culorile diferite le vor face să lumineze frumos în soare când le puneți la geam. Noi am ales și frunze mari. Le pictam, le uscăm și le expunem în ramă.
  2. Câteva rămurele mai subțiri
  3. Scotch lat, o rolă (sau folie alimentară)
  4. Foarfecă
  5. Un tocător mai mare din lemn pe care lipiți câteva benzi de scotch cu partea lipicioasă în sus (sau folie alimentară.). La capete le fixați cu bandă de scotch invers. Puteți lipi și direct pe masa de joacă a celui mic.
  6. Sfoară
  7. Perforator
  8. Pensule
  9. Culori pentru pictură

Puneți tocătorul pe o măsuță sau pe covor, răsturnați frunzele și arătați celui mic cum să le lipească. Puneți benzi de scotch invers astfel încât să sigilați frunzele și să acoperiți partea lipicioasă. Rezultatul e asemănător cu a lamina.

Perforați la fiecare capăt al ghirlandei și introduceți bețișorul prin găuri pentru un aspect mai plăcut. Se așeză și mai bine. La un capăt inserași și sfoara. Lipiți sau agățați la geam. Gata. Uimitor cum luminează frunzele soarele de toamnă!

Noi am ales și frunze mari pe care le-am pictat.

Spor la frumos să aveți!

Sursa foto: www.SapteAniDeAcasa.ro

img_3929img_3934img_3935img_3937img_3939img_3941img_3950img_3955img_3965img_3966img_3960img_3961
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.