Multe jucării, unul sau mai mulți copii în mișcare continuă, vase murdare, musafirii care stau să intre pe ușă… Nu e ușor, dar ne putem folosi de câteva trucuri pentru a eficientiza timpul alocat curățeniei.

Cum evit să fac slalom printre mașinuțe și piese de Lego? Cum fac ca maldăre de jucării de pluș să nu se aglomereze prin colțurile camerelor?

 1. Soluții de depozitate la îndemâna tuturor: cutii, sertare, rafturi. Toate sunt la înălțimea Marei. Scoatem și băgăm jucăriile la loc rapid. Așa nu se depune praf pe ele și nu stau împrăștiate prin casă. Le punem la locul lor și casa arată frumos și ordonat, iar Mara are loc de desfășurare cu trotineta, fără a face slalom printre jucării.
 2. Cantitatea de jucării este rezonabila. Nu iau tot ce-i frumos. Avem și noi colecții destul de extinse de Lego și mașinuțe, jucăriile ei preferate, dar în rest încerc să nu aglomerez casa prea mult. Asta nu ar face decât ca noi să alocăm mai mult timp curățeniei iar ea oricum nu ar avea timp să se joace cu toate.
 3. Micuț și drăguț. Se joacă la fel de frumos și cu versiunea mai mică a lui Minnie. Nu are nevoie de una care e jumătate din mărimea ei și apoi va zace pe pat și unde va aduna praful. Am observat că cei mici au tendința de a aprecia jucăriile mai mici. Respect indicațiile de vârstă. Nu am luat nimic care poate fi înghițit, dar nici foarte mare.
 4. Mențin curățenia. Nu las să se aglomereze lucrurile nestrânse. Puțin de strâns înseamnă un efort mai mic al meu și al Marei.
 5. O implic (implicam) pe Mara în strângerea jucăriilor (de mică). Acum face asta singură marea majoritate a timpului. Înainte de culcare și când urmează să plecăm afară, strângem jucăriile.
 6. Am luat mașină de spălat vase. Astfel vasele nu se aglomerează în chiuvetă
 7. Am un aspirator mobil la îndemâna pentru a strânge firimiturile de la masa, murdăria de pe hol, etc
 8. Facem paturile dimineața

Ce soluții de depozitare folosesc:

 1. O cutie care încape sub patul Marei în care depozitez  mingi și plușuri
 2. Un sistem de rafturi care acomodează vesela de la bucătăria de jucărie a Marei, căsuța pentru păpuși și o cutie care conține diverse plușuri
 3. Am o biblioteca în care 3 rafturi sunt alocate cărților ei, altul creioanelor și foilor pentru desen, 2 sertare alocate unul mașinuțelor și altul cuburilor Lego, un raft pentru nisip kinetic , plastilină și ustensilele de modelare a acestora
 4. Un corp de mobilă pentru tabla, figurinele și mașinile Lego
 5. Comoda TV acomodează Kit-urile Montessori de învățare a numerelor și cifrelor, puzzle-uri, număratoarea

img_4673

img_4689

img_4676

Sursă foto: www.sapteanideacasa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.