Copiii ne vor pe noi, părinții lor

Mara a devenit eficientă în a își exprima emoțiile și bucuriile, a le verbaliza și a ni le explica. E bucuria întruchipată.

S-a trezit cu părul vâlvoi și pijamaua salopetă sucită pe ea. Stătea în sufragerie cu o moacă gânditoare. Mi-am dat seama că o preocupă ceva. – Tati stă acasă azi? a verificat ea. -Da, maimuțică! – Ce mă bucur că tati stă acasă. Sunt fericită. Te iubesc, a zis ea și s-a încolăcit în jurul picioarelor lui. 

E atât de simplu să îi facem fericiți pe copii. Fericirea lor suntem noi, părinții, și a noastră sunt ei, copii. Totuși de multe ori noi adulții alergăm după mai multe, ne dorim mult mai mult, vrem și vrem pana uităm ce avem chiar în fața ochilor, ochii strălucitori și inima iubitoare a copiilor noștri. Nu există cadou care să compenseze timpul petrecut împreună.

Ieri, după o seara plină, în care eu am bucătărit ajutată de tati (cozonaci, piftie, pateu de casa, friptură) credeam că Mara e ușor iritată pentru că nu prea am avut timp de ea. Între copt cozonaci i-am făcut baie și o uscam la păr cu rândul între una și alta de scos și pus la cuptor. Atunci, ea s-a uitat la mine și mi-a zis:  – Ești mama perfectă pentru mine! Te-am ales dintre toate!  -Cum așa prințesă? – Păi de la magazinul Auchan.

Și uite așa știu că ne e bine, că nu contează ce și cum e sub brad sau cât de bun e cozonacul. Am aproape iubirea și sufletele dragi.

Crăciun Fericit alături de cei dragi sufletului!

sarbatori-fericite-1

Sursă foto: www.sapteanideacasa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.