Descarcă Infografic Cum ajutăm copilul să își mențină echilibrul emoțional

Furtunile emoționale sunt ceva obișnuit și normal, în special la copiii preșcolari. De ce? Pentru că ei nu au maturitatea noastră emoțională. Totul este nou. Trăiesc totul foarte intens și acumulează informații într-un ritm amețitor. 

Din acest motiv, este ușor ca cei mici să încarce de stimuli din mediul înconjurător, să obosească, să se sperie sau să se îngrijoreze pentru lucruri care  adulților sau copiilor mai mari li se par ”banale”.

Descărcările emoționale îl ajută pe copil să recapete echilibrul. Ele eliberează disconfortul resimțit permițând-i să reia controlul asupra propriilor acțiuni.

Cum ajutăm copilul să își mențină echilibrul emoțional?

Sunt câteva  lucruri pe care le putem face pentru a ajuta copilul să își mențină mai mult timp echilibrul emoțional.

Aceste lucruri sunt menite să îi dea o stare generală de bine, să îndepărteze stresul și să îl motive. Ele vin la pachet cu bucuria și optimismul. Nu anulează răbufnirile emoționale, dar creează un teren propice pentru ca, în timp, acestea să se rărească și să scadă ca intensitate.

Aceste lucruri sunt fundația pentru o viață echilibrată. Pe măsură ce copilul înaintează în vârsta, în adolescență și apoi la maturitate ele contribuie și mențin sănătatea emoțională și fizică.

Sursă: www.SapteAniDeAcasa.ro

Cum ajutăm copilul să își mențină echilibrul emoțional

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.