Noi avem în sufragerie un colțișor dedicat anotimpului în care ne găsim. Acolo aduc cu Mara fructe, frunze, flori de sezon, pe care le studiem. Acum avem o tava cu frunze culese din copac și lăsate sa se usuce pentru a vedea cum își schimbă culoarea și textura.

Luăm de exemplu un măr, îi scriem numele cu magneți pe tablă, îl colorăm pe o foaie și apoi îl mâncăm pe cel real. Îi dau ocazia să taie singura feliile de măr cu un cuțit pentru tartine în bucăți mai mici. Nu am apucat să fac poze dar distractiv și interesant.

Pentru ca micul loc să arate frumos am pus doi dovleci pe care i-am desenat chiar eu. Mara îi adoră.

Pentru a face așa ceva aveți nevoie de:

  1. dovleac din comerț, pe care îl spălați cu detergent de vase și îi ștergeți înainte de desenare. Așa prinde mai bine marker-ul permanent
  2. căutați pe net un desen cu personajul preferat al copilului Dvs. Marei îi plac Minnie și Mickey, așa că a fost ușor. Se poate desena orice: numele copilului, stele, inimi, fluturi….
  3. 1 creion pentru a schița pe dovleac desenul ales. Așa vă asigurați de rezultatul ok. Ce ați desenat direct cu marker-ul permanent nu se mai ia
  4. 1 marker permanent. Eu am folosit culoarea negru pentru că asta aveam în casă.

Iată rezultatul meu. E o activitate bună de făcut  și de copii mai mari care își pot realiza singuri desenul pe dovleac.

Poze și materiale mai jos:

Sursă foto: 7 ani de acasă

img_3866

img_3872minniemikey

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.