Ce este furia?

Dintre emoțiile pe care le putem simți în momente diferite ale zilei (fericit, trist, gelos, surprins, etc.), furia este doar un fel în care ne simțim. Este perfect în regulă să fii furios și supărat uneori. Chiar este important să te enervezi uneori. De aceea nu ajută să încerci să îți ignori furia, ci să o ascuți. Ea îți aduce un mesaj.

Ceea ce trebuie să ne animtim este că mânia trebuie eliberată în mod corect. Dacă nu învățăm să facem asta, putem ajunge să ne simțim ca o oală sub presiune cu supapa blocată. Presiunea trebuie eliberată treptat înainte de a riduca capacul = de a putea discuta despre ceea ce ne înfurie fără a avea reacții agresive. Când ajungem în punctul în care lovim, țipăm, nu este distractiv sau folositor pentru nimeni.

Este util să nu îți pierzi controlul dacă te enervezi. A avea manifestări violente față alții nu rezolvă nimic, ba chiar agravează situția. În schimb, poți recunoaște că ești supărat și încearca să-ți dai seama de ce = să afli ce limită simți că ți-a fost încălcată și să vorbești despre asta. Apoi te poți întreba: ”- Ce pot face pentru ca situația să nu se mai repete?”.

Putem normaliza furia pentru noi și pentru copiii noștri. Este de-a dreptul imposibil să nu te enervezi niciodată, dar modul în care te comporți atunci când ești furios poate ameliora sau înrăutăți situația. Poți fi în control când simți furie și poți utiliza acest sentiment în avantajul tău, dacă înveți să verbalizezi ceea ce simți și ce nevoie neîmplinită te-a condus la a simți furie.

Descarcă materialul Cum poți controla furia atunci când este necesar să o faci prin click pe link sau pe imaginea de mai jos

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.