Cei care reușesc să-și împlinească visurile au ceva în comun: nu renunță. Copiii pot învăța cum să persevereze cu optimism, fără să se descurajeze rapid.

Această mentalitate de a nu renunța nu este ceva ce copiii dobândesc doar ca urmare a succesului în activități, este ceva care se dezvoltă pe parcurs prin a greși, a nu renunța și a observa că ostacolele sunt acolo pentru a persevera și a le depăși.

Dureaza până copilul realizează că o greșeală nu este o sentință la eșec, ci o oprtunitate de a învăța ceva. Odată ce a dezvoltat o mentalitate puternică și capacitatea a își urma visurile, copilul se simte împutenicit. Va realiza că poate duce la capăt orice și-a propus (conform propriilor valori și abilități în curs de dezvoltare).

Copilul va fi perseverent și pasionat în a își atinge obiectivele, indiferent de obstacolele cu care se confruntă sau de cât timp durează. Cu alte cuvinte, va privi greșelile, dificultățile și efortul ca pe o parte normală a vieții din care are de învățat, nu ca pe ceva ce îl definește ca persoană.

Puteți descărca imaginea Cum le vorbim copiilor despre încrederea de a își urma visurile


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.