Cuvintele construiesc stima de sine a copilului. Punând accent pe aspectele pozitive putem îmbunătăți comportamentul copiilor. 

Cuvintele au importanță covârșitoare. Cuvintele inspiră. Cuvintele motivează. Cuvintele construiesc stima de sine a copilului.

Putem folosi zilnic în conversațiile cu copiii noștri lucruri pozitive. Nu este greu.

Cum putem proceda?

Să fim recunoscători și mândri de copiii noștri, de iubirea pe care o aduc în viața noastră. Putem să analizăm conștient și să verbalizăm ce ne bucură la cei mici. Este un exercițiu excelent. De multe ori comportamentele bune copiilor sunt trecute cu vederea de adulți și încadrate la capitolul normal. Copiii sunt drăguți, deci este normal să se comporte bine și să fie drăguți mereu.

Optimismul părinților este molipsitor. Nu este greu să cârmim comportamentul copilului către ceva bun. Conversațiile zilnice sunt oportunități de a sublinia și încuraja comportamentele pozitive ale copilului.

Sentimentele pozitive pe care le transmitem îi ajută pe cei mici să devină adulți echilibrați emoțional, sănătoși și fericiți.

Cum trebuie să fim atunci când transmitem aceste mesaje pozitive?

Adulții trebuie să fie sinceri și corecți. Cuvintele trebuie să vină din inimă. Folosite corect, mesajele optimiste au efect extraordinar asupra copiilor noștri.

De multe ori alegem să educăm corectând doar greșelile celui mic. Un minus al acestei abordări este că îl face pe copil să simtă că obține atenția părintelui atunci când greșește și că părintele este des nemulțumit de el.

Copiii vor să ne facă pe plac. Să se simtă valorizați. Nu diferă cu nimic față de noi. Dacă ai convingerea că ești capabil și bun vei întreprinde lucruri cu acestă motivație în minte.

Cum sună frazele optimiste? Descarcă Cuvintele construiesc stima de sine a copilului

  1. Comunică sentimente din punctul de vedere personal, al părintelui. 

  2. Se referă la copil: ce simțim pentru el, ce am observat, ce știm în legătură cu cel mic.

  3. Nu sunt folosite pentru a comunica ceva ce ne-am dori să facă copilul. Nu vom folosi cuvintele drăguțe pentru a manipula copilul în a obține de la el ceva. 

  4. Sunt folosite pentru a susține/ încuraja copilul.

Cuvintele construiesc stima de sine a copilului

Sursă: www.SapteAniDeAcasa.ro

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.