Despre apartenență și efectele benefice ale acesteia asupra copiilor/adolescenților

S-a demonstrat că sentimentul apartenența are un impact pozitiv semnificativ asupra factorilor asociați cu stare de bine (satisfacția generală față de viață, performanța cognitivă, rezultatele academică, sănătatea fizică, echilibrul emoțional).

De ce este atât de important sentimentul de aparteneță?

✔️apartenența la grupuri (cum ar fi familie, școală sau comunitate) contribuie pozitiv la starea de sănătatea și la bunăstarea generală a individului.

✔️apartenența la grupul familial este cel mai puternic antidot împortiva comportamentelor negative ca: violența, abandonul școlar, dezvoltarea dependențelor, etc.

👨‍👩‍👧‍👦Compasiunea și iubirea necondiționată pe care le arătăm copiilor noștri sunt cele mai la îndemână căi pe care le avem ca părinți pentru a ne asigura că avem copii fericiți, care se simt acceptați și integrați în familie, care simt că aparțin unui sistem de valori de la care nu vor abdica cu ușurință.

Sentimentul de apartenență este ”este o nevoie eternă a tuturor oamenilor.” – Brene Brown

Descarcă De ce este atât de important sentimentul de aparteneță?💗 – Despre apartenență și efectele benefice ale acesteia asupra copiilor/adolescenților

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.