Copiii care au abilități de planificare și luare a deciziilor vor avea rezultate mai bune la școală, se vor simți mai independenți (încrezători) și (deoarece își exersează capacitatea de a vedea efectul unui plan bun asupra vieții lor) vor fi mai puțin înclinați să adopte comportamente dăunătoare.

De aceeea, cred că poate fi util să punem la dispoziția copilului un model despre cum poate planifica, să îi explicăm cum poate fi folosit și să îl susținem pentru a vedea beneficiile.

Poți descărca mai jos un model de a planifica pentru copii.

Atunci când îți faci un plan și îți stabilești obiectivele, este foarte util să îți notezi lucrurile de făcut = PAȘII pentru a îți atinge SCOPUL. Scrierea planurilor pe hârtie are un impact vizual puternic, este ceva tangibil, chiar în fața ochilor, ce îndeamnă la a fi dus la îndeplinire.

Dacă v-ați gândit la un obiectiv, este timpul să-l exprimați în cuvinte. Scrie-ți într-un limbaj optimist ce doriți să realizați și cum: „Mă voi organiza mai bine pentru școala” pentru că „vreau/ îmi doresc să fiu mai pregătit pentru școală și mai calm înainte de a ieși pe ușă.”

Sursa foto: www.SapteAnideAcasa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.