➖Nu vrem ca copiii noștri să se comporte într-un mod dezirabil doar pentru că ar putea obține ceva sau pentru că ar putea avea probleme dacă sunt prinși. Educația pe care au primtit-o generațiile anterioare s-a bazat pe a obține de la copii comportamentul dorit forțat, folosind tema, vinovăția și, uneori, recompensa.

➕Este de dorit ca copiii noștri să facă ceea ce trebuie pentru că știu de ce și ce este corect și pentru că își doresc să facă ceea ce este corect (motivație intrinsecă).

✔️Ce putem face în schimb pentru a susține copilul să aibă comportamentul dorit?

➕Educația fără pedepse și recompense se poate face fiind atenți la nevoile copilului, învățându-l pe acesta ABC-ul emoțional, explicând empatic și exemplificând comportamentele dezirabile. Un comportament nedorit are în spate o nevoie a copilului.

✔️Prin conectare (ceva timp de calitate petrecut împreună) și comunicare constantă (acceptarea emoțiilor, verbalizarea acestora și a nevoii din spate = inteligență emoțională), scurtăm durata sau evităm, în mare măsură, comportamentele în care copilul este total copleșit de emoții puternice.

Descarcă Infografic prin click pe imagine sau pe link-ul de mai jos:

https://sapteanideacasa.ro/wp-content/uploads/2023/08/De-ce-nu-sunt-utile-pedepsele-si-recompensele-atunci-cand-copiii-au-comportamente-pe-care-dorim-sa-le-schimbam.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.