Prima zi de Crăciun: Mara are 4 ani și 4 luni și se bucură din tot sufletul de noi și de viață. Se bucură cu entuziasmul complet de care numai copiii sunt capabili.

De când o am, am învățat să stau locului și să îmi ascult sufletul. O fac cât de des pot. Când îmi aud sufletul sunt bine, fericită, știu ce vreau, ce pot și mai ales CE AM. Nu mă mai pierd în căutări pentru că tot ce contează este aici, lângă mine, acum. Iar eu sunt toată aici. Pentru prima dată în viața mea, nu sunt nici în trecut, nici în viitor. Prezentul îmi este tot.

Așa că azi, după ce am desfăcut cadouri și am mâncat un mic dejun copios, ne-am dus în parc. Și bine am făcut. A fost o zi ideală. Deși nu a fost zăpadă, totul în jur părea să vorbească despre viață, bucurie și liniște.

În timp ce pașii ne purtau fără țintă prin parc, mi-am dus aparatul foto la ochi ca să surprind aleea pustie ce se desfășura în fata mea. Liniștea ei, felul în care era luminată magnific de soarele strălucitor ce cădea în fascicule printre ramurile negre și goale ale copacilor, mi-a tăiat răsuflarea pentru o clipă. Atâta frumusețe, orizonturi deschise, contradicții… Natura seamănă așa de mult cu un suflet de copil, poate chiar cu sufletul meu de copil regăsit… Fac prima poză.

În spate, prin liniște din jur și din sufletul meu, aud pașii tăi, ai copilului meu. Te văd în cadru și fac poza a doua, apoi las aparatul deoparte.

Te întorci și îmi dai cel mai complet zâmbet … rimează perfect cu golul din stomacul meu și cu soarele de afară, doar că al tău zâmbet mă topește. Mă privești. Ador asta la tine. Cum nu îmi ascunzi nimic. Ochii tai închid în ei prezentul ăsta frumos dar și viitorul. Știu că e bine și că ne va fi frumos. Aleea din față îmi pare chiar viața noastră: am căutat liniștea și am găsit-o, viața e lina, și caldă și rece, doar pentru noi deși ne găsim chiar în mijlocul orașului.

Asta este perfecțiunea. Doua momente atât de diferite și atât de apropiate în timp. Mă bucur că am trăit clipa asta, că nu a trecut pe lângă noi, că pot să îți vorbesc despre ea și despre noi. Două poze și o secundă stau între momentul EU și momentul NOI.

Iubire, frumusețe și liniște în suflete. Așa văd eu viitorul meu, al nostru, în prima zi de Crăciun 2017.

E prânz și citim o poveste despre cum cineva își dorea o casa. Vroia o casă mai mare și mai frumoasă decât avea, doar ca să descopere când o are că nu dimensiunea casei conta. Prețul plătit este prea mare. S-a înstrăinat chiar de prietenii săi, cei căror ar fi dorit să le fie gazdă în casa cea mare. Își vrea vechea casă înapoi. Revine la ea și la prieteni și constata că aici este bucuria.

Te întreb: -Unde este locul cel mai frumos din lume pentru tine Mara? Te uiți la mine și îmi spui: -Tu ești frumoasă. Eu insist: -Dar locul cel mai frumos?  – Lângă tine, îmi răspunzi tu simplu.

Aici sunt. Aici suntem. Te iubesc. DA este locul cel mai frumos din lume. Noi îl facem așa.

 

Sursă foto: www.SapteAniDeAcasa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.