DIY: Tutorial tutu pentru fetițe, 

numai bun pentru zâne, prințese, monstruleți amuzanți și alte jocuri de rol.

Pentru că vine petrecerea de Halloween la grădiniță, iar noi avem o mască de monstruleț tare drăguță, m-am gândit să o accesorizez cu un tutu amuzant multicolor, ușor de realizat

ce va fi folosit pe viitor, cu siguranță, în combinație cu aripile sau cu coronița pentru jocurile de-a prințesa sau de-a zâna. Este ceva ce puteți face și împreună cu fetițele.

Nu cred să existe fetiță care nu ar vrea să poarte acest tutu multicolor. Să înceapă distracția!

Cele necesare pentru a realiza un tutu pentru fetițe:

 1. Elastic ajustabil negru – aproximativ 50 cm  – Îl tăiem la dimensiune pentru talia fetiței. Eu am măsurat o fustiță de-a ei.
 2. Tul multicolor – 2,5 metri diferite culori
 3. Panglică galbenă cu buline  – 1 metru
 4. Ață negră și ac – cu care vom coase elasticul
 5. Foarfecă
 6. Metru de croitorieSă înceapă distracția – Instrucțiuni

 • Măsoară talia copilului și scade 5 cm. Dacă nu e zâna prin apropiere, măsurați talia unei fuste și utilizați această dimensiune. Eu am pus 50 cm, Mara având un pic de burtică.

 • Tăie elasticul la dimensiunea potrivită
 • Coase cele două capete ale elasticului împreună. Eu am făcut acest lucru manual cu ac și ață, dar se poate și la mașina de cusut.

 • Tăie tulul în fâșii.Dimensiune: lungime fâșie tul 75 cm și lățime 15 cm.  După îndoire și noduri, fusta o să ajungă la nivelul genunchilor

 • Întinde(lărgește) elasticul în jurul a ceva bidon de apă sau spătar de scaun

 

 • Ia câte o bandă de tul și trece-o prin fiecare gaură a elasticului. Înnoadă-le. Nu prea strâns, deoarece nu vrem să îndoim elasticul. Acest lucru se face pe întreaga bandă de elastic. Iese un tutu frumos și plin. Dacă îl vrei mai ”umflat” se pot folosi benzi mai late și mai mult material.

Iată și rezultatul! Un tutu fantezie minunat!

Sursă foto: www.SapteAniDeAcasa.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.