Griș cu lapte îndulcit cu miere și cu bucățele de mango
Grișul cu lapte face parte din rețetele copilăriei pentru un motiv bun, copiii îl adoră. Este dulce și gustos. Poate fi servit la micul dejun sau ca gustare. Se prepară rapid. În 20 de minute este gata. Eu am înlocuit zahărul cu mierea și gemul cu bucăți de mango delicioase.
Ingrediente (pentru 3 porții)
- 1 litru lapte
- 8-10 linguri rase Griș de grâu
- 2-3 linguri Miere pentru griș + 1 lingură Miere pentru mango
- 1 esență vanilie
- 1 pliculeț de coajă de lâmâie Dr. Otker
- Unt
- 1 mango mare
Pregătim toate ingredientele.
Curățăm și tăiem magno în bucăți.
Când începe laptele să fiarbă adaugăm grișul, treptat, „în ploaie” și aromele. Amestecam cu un tel mereu, la foc mic. Când compoziția s-a îngroșat, adaugăm mierea.
Punem într-o cratiță puțin unt, îl topim și adăugăm bucățile de mango și o lingură de miere. Gătim mango până bucățile devin moi.
Când grișul s-a îngroșat stingem focul. Îl punem în farfurii și îl decoram cu bucățelele de mango. Mie mi-au ieșit 3 farfurii ca cea din imagine.
Poftă bună!
Nu am apucat să fac poze grișului pe masă, atât de repede a dispărut din farfurii. Mara s-a asigurat că îi păstrez o porție pentru a doua zi.
V-ar mai putea interesa:
Prăjitură fără zahăr pentru copii: Prăjitură răsturnată cu mere, miere și banane