Care dintre noi nu a primit răspunsuri monosilabice de la copilul său tocmai atunci când avea nevoie să afle dacă el e ok sau are nevoie de ceva? Poate deveni frustrant să te simți lăsat pe dinafară. Să nu știi ce simte și trăiește copilul tău.

Înainte de toate trebuie să nu uităm că a vorbi este un schimb. Nu te poți aștepta ca copilul să îți vorbească despre el și despre ziua lui dacă tu nu îi vorbești despre tine și ziua ta.

Conversația plăcută e un obicei care se întreține, care are la bază o legătură afectivă între copil și părinte. Înainte oferim afecțiune și liniște și apoi discutăm. Nu este un schimb de informații și nici nu are scopul de a educa/corecta pe moment. O conversație plăcută are loc când ambii interlocutori sunt relaxați.

Este important felul în care formulăm întrebarea și când o adresăm copilului.

De cele mai multe ori punem întrebări cărora li se poate răspunde cu un simplu DA, NU sau BINE și le punem atunci când copilul nu este pregătit să ne răspundă (Este obosit, dornic de joacă, frustrat, îi e foame sau dor de noi).

Ce întrebări deschise poți pune copilului pentru a afla detalii despre ce face la școală? Descarcă Infografic: Întrebări deschise pe care le poți pune copilului pentru a afla detalii despre ce face la școală

Întrebări deschise pe care le poți pune copilului pentru a afla detalii despre ce face la școală

Sursa: www.SapteAniDeAcasa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.