De mult timp mă întreb cum să explic Marei despre Crăciun, despre ce mi se pare că trebuie să rămână cu ea peste ani din spiritul acestei sărbători. Despre Moș Crăciun va realiza singură, destul de curând, că își are locul lui frumos în povești.

Pentru mine Crăciunul este spiritual. Este iubire și grijă față de oameni. Este dăruire și dar. Crăciunul este despre timp alături de cei dragi sufletului, este despre fapte bune, despre cadouri din dragoste. Asta vreau să știe mereu, să își aducă aminte căldura din suflet și din casă, bucuria de a dărui și de a primi.

Am căutat îndelung o carte care să mă ajute să îi transmit acest mesaj. Am găsit-o la târgul Gaudeamus, la standul editurii Cartea Copiilor. Cartea se numește Povestea primelor daruri de Crăciun și este scrisă de Axel Hambraeus. Este ilustrată foarte frumos de Agnes Keszeg.

Povestea pornește de la nașterea lui Iisus și explică de unde izvorăște dorința de a face daruri: din voința de a ajuta alți oameni, de a le dărui lucruri care le lipsesc, pe care și le doresc, de a îi bucura întărindu-le încrederea în bine și în frumos, în bunătatea semenilor.

Este o poveste duioasă care vorbește copiilor despre compasiune și despre bucuria de a dărui și de a primi.

Toți copii sunt frumoși, cuminți și curați la suflet. Ei sunt bucuria lumii și merită să știe că darul este mereu făcut din suflet, că nu este condiționat de cât sunt de cuminți sau de câte colinde și poezii au învățat pentru Moșul.

Cartea se adresează grupei de vârstă: 2-7 ani.

img_4437low

Sursă foto: www.sapteanideacasa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.