De ce este bine să duc copilul la librărie cât mai des?

Librării pentru copii

Librării pentru copii: De ce este bine să duc copilul la librărie cât mai des?

Acum, la 3 ani și 3 luni, începe să fie clar care sunt preferințele Marei. În funcție de ele, vreau să îi ofer cât mai multe posibiltăți să vadă, să simtă, să își educe ochiul și să își îmbogățească sufletul.

Iubește cărțile. De orice fel. Le desface, le pipăie paginile, întreabă despre ele. O simt cum îi plac, cum îi pătrund în suflet, cum își creează lumea magică cu ochii minții de cum începe să răsfoiască o carte.

O iau cu mine în librării. De mică. O încurajez să ia cartea, să o deschidă, să îmi spună cum i se pare.

Ieri am fost la plimbare prin centrul orașului să vedem luminițele, să mirosim aerul rece. Am parcat mașina pe strada Arthur Verona și am luat-o la picior pe bulevard. Mara era cu un ochi la luminițe, dar cu gândul la cărți. – Când mergem să aleg o carte în librăria aia mare? – Ne mai plimbăm. – Aș vrea cartea cu florile care dansează. Știi tu care. – O să mergem, dar îți place cum e luminat orașul? – A, da. Dar îmi e cam frig și la cărți e cald. (Chiar cred că o carte îi poate încălzi inima și lumina mintea.)
Mă ia ferm de mână și mă conduce către clădirea luminată. Intrăm pe ușă. Se relaxează și zice: – E mare și frumos aici.  După ce face un tur al încăperii cu ochii, se uită la oameni și trage concluzia: – Oamenilor le plac cărțile. – De ce crezi că le plac? – Păi că-s frumoase și aici e frumos. Se duce către zona cu decorațiuni pentru brad, le admiră, le atinge cu grijă, întreabă cum sunt și apoi țopăie pe scări până la mansardă, unde este zona dedicată copiilor.

Am petrecut o oră frumoasă în casa cărților. Ne-am învârtit printre rafturi ticsite cu cărți, jocuri și jucării pe care le-am răsfoit, am cumpărat două cărți și le-am citit cu bucurie de vreo 6 ori pe fiecare de ieri până azi. Vi le recomand:

  1. Balul florilor (Sigrid Laube, Silke Leffler): O poveste foarte frumos ilustrată care vorbește copiilor despre acceptarea diferențelor și despre bucuria de a fi împreună
  2. Rime de Crăciun (Lucia Muntean): Rime frumoase despre iarnă și Crăciun. Mai avem cărți scrise de Lucia Muntean. Marei îi plac. La fel și aceasta.

Ca de obicei, am întocmit o listă cu următoarele 1-2 achiziții. Mara știe că le va primi și așteaptă bucuroasă momentul în care vor fi ale ei, probabil de Crăciun.

img_4584

img_4595

img_4596

img_4605img_4631

img_4641

img_4645

img_4604

Sursă foto: www.sapteanideacasa.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.