Lucruri pe care la poți face pentru a avea o relație minunată cu copilul tău

Indiferent de sistemul de educație ales, de stilul de parenting, de activitățile pe care le practică copiii sau de numărul membrilor familiei, există câteva lucruri, simple și eficiente, pe care le putem face cu toții pentru a avea o relație minunată cu copiii noștri.

  • Să îi spunem din tot sufletul copilului ”-Te iubesc” în fiecare zi.

Nu trebuie să avem un moment sau un motiv special pentru a îi spune copilului nostru cât de mult îl iubim. Spontaneitatea îi va face sufletul să crească, auzind aceste cuvinte nu doar ca pe o recompensă pentru un comportament bun sau cu vreo ocazie specială. Va învăța să își mărturisească iubirea la fel, spontan.

  • Fii atent la ce îi face bucurie copilului tău și oferă-i ocazia de a face acele lucruri

Îi place muzica? Ascultați DVD-ul lui preferat în mașină și cântați împreună. Îi place să danseze? Luați-l la un dans atunci când auzi o piesă ritmată la radio. Copiii trăiesc prezentul cu o intensitate extraordinară. Aceste gesturi mici le umplu sufletul de entuziasm și le înseninează ziua.

  • Faceți o ghidușie cu copilul și râdeți pe săturate 

Lăsați de-o parte seriozitatea și jucați-vă, hârjoniți-vă, organizați o bătaie cu perne sau cu zăpadă, săriți într-o baltă, jucați Baba Oarba…

  • Vacanțe simple, fără prea multe jucării, activități planificate sau dispozitive electronice

Luați copiii în vacanțe. Nu trebuie să fie din acelea foarte organizate. Nimic nu le va umple sufletul de bucurie mai mult ca zilele de joacă și libertatea de-a alerga pe plajă sau de a explora poienițe și cărările de munte.

  • Ieșiți cu copilul o dată pe săptămână undeva unde își dorește

Lăsați copilul să aleagă ce vrea să facă doar cu voi, o dată per săptămână. Nu trebuie să dureze o oră. Poate vrea să mergeți la o patiserie, la o plimbare cu trotineta, să desenați sau să faceți un colier împreună sau pur și simplu să mergeți să îl dați în leagăn în parc oferindu- toată atenția.

Te-ar mai putea interesa: Cum ne exprimăm iubirea față de copii le influențează optimismul pentru restul vieții

  • Faceți mici surprize copilului

Așteptați-l cu o prăjitură aromată, plantați florile preferate la pervaz, citiți-i o poveste în plus seara, pregătiți-i pijamaua favorită și cumpărați-i un plus la fel care să îi decoreze patul…

  • Exprimați-vă afecțiunea prin gesturi tandre

Mângâiați copilul, da-ți îmbrățișări lungi, pupici apăsați sau fugari, înveliți-l înainte de somn și stați pe margine patului șoptindu-i ceva frumos la ureche.

Dacă oferim zi de zi câte puțin din iubirea noastră imensă, sub orice formă, vom hrăni relația părinte-copil, ea va deveni din ce în ce mai puternică și mai satisfăcătoare pentru copil dar și pentru părinte. Copilul va returna cu generozitate iubirea și căldura sufletească pe care la simte.

Te-ar mai putea interesa: 6 cărți minunate care ne ajută să le vorbim copiilor despre bunătate, iubire și alegeri corecte

Sursă: www.SapteAniDeAcasa.ro

7 lucruri simple pe care la poți face pentru a avea o relație minunată cu copilul tău

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.