să își îmbunătățească dispoziția, să fie mai amabili și mai de ajutor

Practicarea recunoștinței îi poate ajuta pe copiii noștri

Practicarea recunoștinței îi poate ajuta pe copiii noștri să își îmbunătățească dispoziția, să fie mai amabili și mai de ajutor.

De ce ar trebui să facem din a ne exprima recunoștința un obicei zilnic?

Pentru că practicarea recunoștinței ne ajută. Ajută să fim concentrați pe partea plină a paharului. Copiii învață asta de părinți, în mijlocul familiei. Nu spune nimeni să ignorăm părțile mai puțin plăcute, să le negăm existența sau să le cenzurăm. Este suficient însă să facem o schimbare în a învăța să menționăm ce a fost bun în ziua noastră, nu numai ce nu a mers sau nu ne-a plăcut.

Această schimbare de perspectivă duce la o schimbare de dispoziție. Devenim mai fericiți, mai optimiști și mai buni.

Să ne bucurăm (și să verbalizăm asta) când este o zi senină, când ne-am auzit la telefon cu o persoană de care ne-a fost dor, când am desfășurat o activitate care ne-a adus bună dispoziție, când ne-am simți iubiți sau ajutați, când am ascultat muzică și am dansat, când am cântat. Pașii mici (micile împliniri) compun parcursul unei vieți fericite.

Descarcă Practicarea recunoștinței îi poate ajuta pe copiii noștri

Practicarea recunoștinței îi poate ajuta pe copiii noștri

Sursa: www.SapteAniDeAcasa.ro

De aceea, în perioada aceasta (în care multe lucruri sunt imprevizibile) ne putem lua ca reper lucrurile bune care încă sunt prezente: râsul, iubirea împărtășită, grija, amuzamentul, mesele împreună, prietenia, cântecul păsărilor, cerul albastru….

Câteva obiceiuri zilnice care aduc bucurie copiilor. Din copilărie ne aducem aminte senzații, trăiri, mai mult decât ce cadouri am primit. Și copiii noștri își vor aminti cum i-am tratat și prea puțin ce le-am oferit material.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.