Prăjitură răsturnată cu mere, miere și banane (fără zahăr):

O prăjitură fără zahăr, aromată, cu mere și banane, o combinație între tort de mere și pâine de banane cu parfum de cocos și scorțișoară. Copiii o adoră și nu numai ei. Excelentă pentru Crăciun cu aroma ei minunată de scorțișoară. La noi în casă este apreciată indiferent de sezon. Merge de minune cu un ceai.

Pentru prăjitură răsturnată cu mere, miere și banane vă trebuie:

  • 250 grame de făină
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 100 grame unt la temperatura camerei +10 grame unt pentru uns forma
  • 3 ouă
  • 1 banană coaptă
  • 3 mere (1 măr pentru compozitie și 2 pentru ornat)
  • 1 pliculeț vanilie
  • 2 linguri fulgi de cocos (opțional)
  • ½ linguriță scorțișoară
  • un praf de sare
  • zahăr pudră pentru decor (opțional)

1.Tăiem cuburi un măr și feliem banana. În recipientul mixerului amestecăm banana și mărul tăiate, 2 linguri de fulgi de cocos, ¼ linguriță scorțișoară. Se mărunțesc câteva secunde până se formează o pastă nu foarte fină.

2. Într-un castron amestecăm cu telul mixerului ouăle, untul călduț, 2 linguri de miere și amestecul de la punctul 1.

3. Adăugăm în ploaie făina amestecată cu praful de copt și un praf de sare.

4. Alegem o formă adâncă, o ungem cu unt, tăiem cele 2 mere felii și le așezăm în formă, pudrăm merele cu ¼ lingurițe scorțișoară și deasupra turnăm aluatul.

5. Se pune la cuptorul preîncălzit la 180 de grade, maxim o oră. Testăm dacă s-a copt încercând cu cu scobitoarea. Dacă aluatul nu se lipește de scobitoare, este gata.

6. Se lasă la răcit 15 minute, apoi se scoate din formă.

Poftă mare!

img_4455low

img_4458low

img_4461low

img_4463low

img_4473low

Sursă foto: www.SapteAniDeAcasa.ro




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.