Reguli de siguranță pentru copii în vacanța de vară și pentru zilele toride
Cum ne asigurăm că cei mici rămân sănătoși pe durata verii? Copiii vor petrece tot mai mai mult timp afară, în aer liber, vor face mișcare și sport. Bucurie mare dar și mai multe provocări pentru părinți.
1.Folosim cremă de protecție solară cu factor pe protecție mare peste 30, recomandat 50, și fără compuși chimici.
Noi folosim un spray de la Vichy. Ideal Soleil cu factor de protecție SPF 50+ și apă termală pentru răcorire de la Avene. O port în rucsacul Marei și o folosesc în zilele toride pentru a o ajuta să se termoregleze.
2. O modalitate foarte bună pentru a proteja copiii de razele UV este să folosim haine cu filtru UV (bluze, șepci…) și echipament cu protecție UV (umbrele, corturi, etc.). Cumpărați ochelari de soare cu filru UV. Eticheta indică care sunt cei omologați în acest sens.
Am achiziționat de la Dechatlon sacpcă, bluză și ochelari de soare cu protecție UV.
Pielea copiilor este extrem de sensibilă. Arsurile solare severe măresc semnificativ riscul de a dezvolta cancer de piele cu 200%. De aceea se impune atenție mărită pentru a preveni arsurile solare.
-
Razele UV trec prin nori și ne afectează pielea chiar și în zilele înnorate sau răcoroase.
-
Probabilitatea arsurilor solare este mai ridicată la mare deoarece apa și nisipul reflectă razele UV, sporindu-le efectul.
-
Anumite categorii de copiii au nevoie de protecție suplimentară și de reducerea expunerii la soare în orele de vârf:
-
copiii cu piele deschisă la culoare;
-
copiii care au alunițe;
-
copiii ai căror membri de familie au avut melanom.
-
4. Stăm la umbră sau în interior în orele în care soarele este sus pe cer, de regulă între 10 dimineața și 4 după amiaza.
5. În zonele cu iarbă copiii trebuie dați cu loțiuni de protecție împotriva mușcăturilor de insecte. Acestea pot transmite boli periculoase. Ei vor purta haine deschise la culoare, pantaloni și șosete. După ce ați venit de la iarbă verde, copiii trebuie controlați la duș să nu aibă căpușe atașate. Hainele se vor pune la spălat. Nu se vor refolosi pentru că ele pot adăposti insecte.
La grădiniță ies zilnic afară într-o zonă cu iarbă așa că am achiziționat un spray împotriva căpușelor și țânțarilor de la Pediakid: Boucllier Insect. Se găsește la Farmacia Tei. O folosesc zilnic. Are o formulă naturală ce oferă până la 8 ore de protecție împotriva pișcăturilor de insecte. Poate fi folosit după vârsta de 3 luni. Este special conceput pentru a proteja pielea copiilor fără a o irita. Are la bază uleiuri esențiale de levențică, mentă, portocală… Miroase foarte bine. Mara cere să fie dată, iar mie îmi place că nu lasă pielea uleioasă.
6.Copiii trebuie să bea apă suficientă pentru a nu se deshidrata din cauza căldurii.
7. Dacă folosesc bicicleta sau trotineta trebuie să poarte obligatoriu cască de protecție. Foarte utile sunt și genunchierele și cotierele.
8. Reguli de siguranță la mare sau la piscină:
-
NU lăsăm copiii nesupravegheați în apropierea apei sau în apă. Un adult trebuie să fie lângă ei.
-
Folosim mereu echipament care ajută copiii să se mențină la suprafața apei: vestă de siguranță, aripioare gonflabile, plută sau colac. Aceste echipamente trebuie să respecte normele de siguranță conforme vârstei. Chiar și atunci când sunt echipați corespunzător, copiii nu trebuie lăsați singuri în apă.
La Dechatlon veți găsi echipament accesibil ca preț și sigur.
O vară minunată și plină de aventuri!
Sursa: www.SapteAniDeAcasa.ro