EduPsi For Kids reprezintă o serie de ateliere interactive, organizate săptămânal. Ateliere îl vor ajuta pe copilul tău, într-un mod creativ și jucăuș, să își dezvolte limbajulul emoțional, să aibă o înțelegere a ceea ce simte și să lucreze practic pentru a folosi emoțiile în avantajul său.

Aceste ateliere sunt concepute pentru a oferi copilului tău resursele, instrumentele și abilitățile de care are nevoie pentru a își dezvolta inteligența emoțională.

Ce prevenim oferind copiilor noștri darul inteligenței emoționale versus ideea că sentimentele trebuie ignorate/ascunse?

Când un copil este supus mesajelor că sentimentele, mai ales cele care crează disconfort, trebuie ascunse, apare un sentiment de rușine, care îi poate afecta felul cum se percepe pe sine și îi poate insufla convingerea greșită că este ceva în neregulă cu el.

Consecințele pe termen lung pot fi dintre cele mai neplăcute. Copilul poate ajunge să aibă sentimente persistente de inadecvare și stimă de sine scăzută. Rușinea este strâns legată de jenă și de vinovăție. Jena este sentimentul că a făcut ceva inadecvat în fața altora. Vinovăția este sentimentul că acțiunile sau cuvintele tale au provocat rău cuiva.

O inteligență emoțională îmbunătățită îl va ajuta pe copilul tău la rezolvarea mai eficientă a conflictelor, să aibă o mai bună integrare socială, să conștientizeze că își poate stăpâni emoțiile și poate hotărî cum să acționeze fără a fi deturnat de la scopul său de emoția resimțită (prin numirea emoției și a mesajului pe care aceasta îl poartă).

Vestea bună este că inteligența emoțională poate fi educată/dezvoltată și asta poate aduce o mulțime de beneficii care continua din copilărie la maturitate.

Copiii cu inteligență emoțională crescută au șanse mari:

✔️ să devină mai responsabili, mai optimiști, mai empatici, mai sociabili, mai populari și îndrăzneți

✔️să aibă o mai bună înțelegere a celorlalți

✔️să aibă un mai bun autocontrol

✔️să aibă o mai bună și mai eficientă planificare a scopurilor și a atingerii acestora

✔️să experimenteze mai puțin stres

✔️să aibă o capacitate mai bună rezolvare a conflictelor

✔️ să aibă toleranță ridicată la frustrare

✔️ să aibă un risc mult mai mic de a dezvolta anxietate și de a se simți izolați

✔️ să aibă o relație bună cu familia și mediul școlar

✔️ să aibă mai puține comportamente de sfidare/delicvențe

✔️ să aibă rezultate mai bune la învățătură…

✨De ce să aleg atelierele EduPsi for Kids?

Când vorbim despre emoții, sunt multe cunoștințe pe care copilul trebuie să le acumuleze, în timp, pentru a putea să fie în control și să ajungă să utilize emoțiile ca pe niște aliați de valoare în dezvoltarea personală. Cu acest gând în minte, am creat atelierele EduPsi for Kids. Acestea au un parcus comprehensiv și sunt dedicate copiilor între 6 și 12 ani. EduPsi for Kids promovareză autocunoașterea, înțelegerea propriilor emoții, lucrul cu emoțiile pentru dezvoltarea stimei de sine la copii, dezvoltarea capacității de autoreglare și de a folosi propriile emoții ca mijloce de dezvoltare armonioasă emoțională și socială.

✨Care este scopul atelierelor EduPsi For Kids?

Scopul atelierelor se regăsește chiar în titlul lor EduPsi For Kisd, ceea ce înseamnă că sunt structurate astfel încât să ofere copilului tău limbajul și abilitățile emoționale optime, dar și o cale eficientă de comunicare cu părinții, educatorii, prietenii și colegii.

✨ListaAtelierelor EduPsi For Kids

✔️ Ce și cum simt?

✔️ De unde vin emoțiile mele?

✔️ Cum fac pentru a ajunge la starea de bine interioară?

✔️ Ce este minfulnes-ul? Cum pot să fiu mindful și la ce mă ajută?

✔️ Cum îmi pot folosi emoțiile pentru a îmi atinge scopurile?

Promovarea și dezvoltarea inteligenței emoționale a copilului tău deschide o ușă deosebit de importantă acum și de-a lungul întregii lui vieți. Este vorba despre a porni pe drumul autocunoașterii, al autenticității, către un viitor mai luminos, creând speranță, reziliență și încredere în copilul tău.

✨Care este investiția pentru atelierele EduPsi For Kids?

✔️  60 lei per atelier per copil sau 90 lei per atelier pentru mama&copil

✔️  Atelierul durează 2 ore

✔️  Numărul de copiii este limitat la maxim 4 pentru ca fiecare copil să se poată bucura de interactiune unu la unu cu formatorul

✔️  Atelierele sunt interactive, bazate pe învățarea prin joc și prin experiență practică

✔️  La sfârșitul fiecărui atelier, se vor primi materiale, în format A4, ce îl vor ajuta pe copil să aducă acasă și să integreze/exerseze conceptele învățate la atelier

✨Cum îmi pot înscrie copilul la atelierele EduPsi For Kids?

✔️  Trimite un mesaj pe Whats App sau pe formularul de contact din pagină cu următoarele detalii: Denumire Eveniment – Atelierul la care va participa (data și ora), Nume și prenume părinte, Nume și prenume copil, Vârsta copilului.

✔️  Vei primi un meaj de Whats App sau un email care va conține toate detaliile necesare participării.

✨Unde se desfășoară atelierele EduPsi For Kids?

✔️  Atelierele EduPsi For Kids au loc în cadrul Cabinetului Individual de Psihologie, într-un mediu prietenos copiilor

✔️  Atelierele EduPsi For Kids sunt coordonate de un Psiholog cu drept de liberă practică, membru în Colegiul Psihologilor din România

✨Nu este niciodată prea târziu pentru a face o schimbare! Promovarea inteligenței emoționale ajută copiii să se simtă încrezători și capabili. Ești cel mai important susținător al copilului tău și toate eforturile pe care le depui pentru a-l ajuta vor face cu siguranță o diferență în viitorul lor.

Înscrie-te aici 👉 https://sapteanideacasa.ro/events/