5 căi pentru a menține starea de bine a familiei

5 căi pentru a menține starea de bine a familiei

5 căi pentru a menține starea de bine a familie

Ce putem face pentru a fi prezenți? Există atâtea tentații digitale. Socializarea s-a mutat și ea online. Obligațiile ne ajung pe e-mail seara, acasă. Prieteni pe care nu i-am mai văzut demult postează și devenim curioși. Este foarte ușor să devenim captivi în mediul online. El ne dă o falsă senzație de comunicare, de importanță la job dar, de fapt, ne distrage de la viața reală, ne răpește clipe valoroase cu copiii sau cu soțul. Ne fură ocaziile de a ne privi în ochi, de a ne zâmbi și de a ne povesti, ne înstrăinează de familia noastră și de cei dragi.

Copiii noștri ne urmează exemplul. Ei ajung să balanseze între tentația de a trăi online și de a ne obține atenția (uneori prin comportamente negative) atunci când suntem prea ocupați/ distrași.

Putem face efortul de a ne aminti ce contează. Putem face o prioritate din a ne elibera și a petrece timp împreună. Odată făcut acest pas, vom constata cât de minunate pot fi 30 de minute petrecute luând cina în familie și vorbind. Cât de bine ne putem distra jucând Monopoly sau făcând floricele.

Propuneți membrilor familiei să lase telefoanele în altă cameră atunci când interacționați, să oprească televizorul când luați masa, să închidă tableta sau PC-ul pentru a juca un joc de societate. 

Mergeți în librării și cumpărați cărți pe care să le citiți împreună, mergeți la magazin și luați ingredientele pentru micul dejun de sâmbăta dimineața, faceți o plimbare în aer liber, alegeți cărți de colorat pentru adulți și pentru copii… Fiți prezenți. Ce este online sau la computer va fi acolo și peste 2 ore, dar timpul cu copiii este limitat. Cresc atât de repede.

Descarcă Infografic 5 căi pentru a menține starea de bine a familiei

Sursă: www.SapteAniDeAcasa.ro

5 căi pentru a menține starea de bine a familiei
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acord de abonare la Newsletter: În conformitate cu noile reglementări privind Protecția Datelor (GDPR), avem nevoie de acordul tău pentru a îți putea trimite în continuare articole noi și notificări utile.
Primește pe e-mail noutăți
Datele furnizate sunt confidențiale și nu vor fi furnizate către terți. Informații suplimentare vei găsi pe site la Termeni și condiții, în Politica de Confidențialitate, în Protecția datelor personale și în Politica Cookies.