La ce îl ajută pe copil inteligența emoțională? Infografic

La ce îl ajută pe copil inteligența emoțională? De ce este bine să evaluăm și să dezvoltăm inteligența emoțională a copilului?

Pentru că vom ști care sunt zonele în care putem insista pentru a ajuta copilul să înțeleagă ceea ce simte, să analizeze ceea ce își dorește și să acționeze în concordanță cu ceea ce îl bucură și motivează. 

Dorești să continui acea prietenie? Te face fericit chiar dacă acum v-ați certat?

Cu cine poți cobora pentru a organiza un joc de Șotron?

Cu cine ai putea să te aliezi pentru a convinge părinții să mergeți la o plimbare cu trotinetele?

Copilul va ști ce să facă pentru a obține lucrurile care îi sunt de folos, care îi aduc bucurie. El va ști cum poate colabora cu cei din jurul său pentru a le obține deci cum poate acționa în funcție de ceea ce simte și ce își dorește.

Va face asta alegându-și oamenii care îi aduc bucurie, cu care poate conlucra pentru a își atinge scopul, fie că este vorba de a organiza un joc De-a v-ați ascunselea sau a realiza un proiect interesant la școală.

Este un avantaj să știi să te înconjuri de oameni care te pot ajuta să îți atingi obiectivele și pentru care poți face același lucru. Aceasta îți dă o stare de bine.

Nu trebuie să luptăm zilnic cu morile de vânt dacă știm să ne înconjurăm de oameni care ne potențează punctele forte și ne completează.

Nu trebuie să fim cu toții la fel, nici să excelăm în toate domeniile, dar este util să putem comunica și colabora, frumos și eficient, pentru a ne atinge obiectivele personale și de grup. Asta ne face viața mai frumoasă și mai ușoară.

Viața presupune relaționare cu prietenii, cu familia, cu colaboratorii… Inteligența emoțională este de mare ajutor. 

Poți descărca Infograficul La ce îl ajută pe copil inteligența emoțională_ ?

 

Articole utile:

Cum dezvoltăm inteligența emoțională a copiilor?

Cum le explicăm copiilor ce se ascunde în spatele furiei_?
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acord de abonare la Newsletter: În conformitate cu noile reglementări privind Protecția Datelor (GDPR), avem nevoie de acordul tău pentru a îți putea trimite în continuare articole noi și notificări utile.
Primește pe e-mail noutăți
Datele furnizate sunt confidențiale și nu vor fi furnizate către terți. Informații suplimentare vei găsi pe site la Termeni și condiții, în Politica de Confidențialitate, în Protecția datelor personale și în Politica Cookies.