Când mami nu ai suficient timp pentru gătit – Supă cremă de legume cu crutoane pentru copii

Azi se previziona o zi plină, cu frigiderul gol. Nu e deloc bine, mai ales că o Mara înfometată, e un copil tare supărat…

M-am uitat la programul nostru și am decis că pot aloca maxim 1 oră gătitului, iar mâncarea trebuie să îi ajungă 2 zile. Am deschis frigiderul, am verificat ce se găsește în el (mai nimic gătit) și am ieșit la plimbarea. Am anunțat-o pe Mara că voi găti și am întrebat-o ce ar dori ca să trec pe lista de cumpărături ( în nota din telefon). A început să sară prin casă ca un iepure și mi-a zis: supă cremă și somon din ala bun roz cu munte(multe) măsline.

Zis și făcut. Meniul zilei va fi: supă cremă de legume cu crutoane și somon cu sos de roșii, măsline și capere.

De la un timp am început sa gătesc supe cremă destul de des. Sunt foarte bune, sănătoase, iami, simplu de făcut, unde mai pui că dacă aveți copii care nu acceptă legumele, în mod cert o supă cremă vor mânca. E cremoasă și aromată și habar nu au ce e în ea. Eu am testat-o și a fost cerută cu succes de cel mai mare adversar al e legumelor.

Merge perfect cu niște crutoane aromate. Puteți adăuga în supa și smântână pentru aspect și pentru un gust și mai delicios, dar și fără va fi  foarte bună.

Supa cremă:

Timp de preparare: 50 minute

  1. Se spală și se toacă mărunt legume.
  2. Se pun la fiert în 2 litri de apă.
  3. Se țin pe foc cam 20 de minute după ce apa a început să fiarbă în clocot.
  4. Se pun separă zeama de legume
  5. Se pun în blender cu 150 grame de unt și 1/2 linguriță sare, legumele și un pic din zeamă.
  6. Se blenduiesc până se formează o pasta foarte fină 7. se adaugă zeama până se ajunge la consistența dorită
  7. Se servește cu smântână și crutoane

Legumele din supa cremă pot varia: eu fac supă cremă de dovlecei, de dovleac cu cartof dulce și morcovi, de legume verzi. Azi am ales sa fac o supa cremă cu fasole verde și mazăre. Am pus: fasole galbenă păstăi cam 300 grame, 2 cepe mici, 3 morcovi mari, 1/2 ardei gras roșu, 1/2 ardei gras verde, 1/2 țelină mare, 1 rădăcină păstârnac mare, 1 rădăcină pătrunjel mare, 1 cățel usturoi, 3 cartofi medii, 200 de grame de mazăre.

Crutoane:

Se taie pâinea cubulețe (200 grame), se întinde pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, se pune peste pâine un praf de sare (1/2 linguriță), ulei de măsline (cam 3 linguri), oregano 1/2 lingură (sau cimbru, eu prefer cimbrul mai ales când pun și cartof la supa cremă), 1-2 căței de usturoi tocați mărunt. Se amesteca bine toate cu mâna sau cu o lingură. Se pune în cuptorul preîncălzit la 180 grade cam 10 -12 minute. Amestecați crutoanele de 2-3 ori în acest interval pentru a se rumeni uniform.

Poftă bună!

img_4419low

img_4405

img_4397low

img_4417low

img_4413low

Sursă poze: www.sapteanideacasa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.