Ce îi putem învăța pe copii să facă pentru a fi relaxați și fericiți?

Trăim într-o lume în continuă mișcare. Tehnologia și reclamele ne tentează copiii ”să aibă” mai mult decât ”să fie”, ”să vadă” și ”să simtă”.

În acest context cum facem pentru a reda copiilor copilăria? Cum facem pentru a îi învăța să fie prezenți, relaxați, bucuroși?

Îi putem învăța câteva lucruri simple care să le aducă mulțumire și bucurie, să îi țină departe de anxietate și de a intra în competiția pentru perfecțiunea pe care le-o servesc reclamele și lumea digitală în general.

Putem muta accentul de pe posesia materială pe experiențe în natură, pe trăire, pe sentimente. Putem muta accentul din lumea digitată pe conexiunea umană, pe empatie, compasiune, pe bucuria familiei și a prieteniei. Le putem arăta (îi putem învăța) câteva lucruri care îi vor ține departe de anxietatea pe care o imprimă, chiar și unui copil, mediul actual: Când îmi ia mama jucăria…? De ce nu am și eu jocul…? Ce fac acum? Sunt plictisit. O jucărie nouă m-ar ajuta….

Descarcă Infografic 7 lucruri pe care e bine să le știe și să le facă copiii pentru a fi mai puțin anxioși

Sursă: www.SapteAniDeAcasa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acord de abonare la Newsletter: În conformitate cu noile reglementări privind Protecția Datelor (GDPR), avem nevoie de acordul tău pentru a îți putea trimite în continuare articole noi și notificări utile.
Primește pe e-mail noutăți
Datele furnizate sunt confidențiale și nu vor fi furnizate către terți. Informații suplimentare vei găsi pe site la Termeni și condiții, în Politica de Confidențialitate, în Protecția datelor personale și în Politica Cookies.