Ce îi spunem copilului pentru a îl motiva să persevereze sau să ducă până la capăt sarcinile și jocurile

Cât de importante sunt perseverența și încrederea în forțele proprii pentru un copil? Foarte. Ele sunt un predictor minunat al succesului viitor. Un adult capabil să îți urmărească scopurile cu răbdare, fără a se descuraja la primul semn la prima greșeală, va fi acel adult care se va bucura de reușitele lui.

Ce îi spunem copilului pentru a îl motiva să persevereze sau să ducă până la capăt sarcinile și jocurile? Uneori este de ajuns o privire încărcată de mândrie, un zâmbet aprobator sau un ”ok”, alte ori este util să le validăm și să încurajăm verbal realizările și reușitele. E un drum încet, dar sigur, către a crește un copil capabil, încrezător în forțele proprii și implicat.

Descarcă PDF Ce îi spunem copilului pentru a îl motiva să persevereze sau să ducă până la capăt sarcinile și jocurile

Sursă foto: www.SapteAniDeAcasa.ro

 

 
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acord de abonare la Newsletter: În conformitate cu noile reglementări privind Protecția Datelor (GDPR), avem nevoie de acordul tău pentru a îți putea trimite în continuare articole noi și notificări utile.
Primește pe e-mail noutăți
Datele furnizate sunt confidențiale și nu vor fi furnizate către terți. Informații suplimentare vei găsi pe site la Termeni și condiții, în Politica de Confidențialitate, în Protecția datelor personale și în Politica Cookies.