Cum determinăm un copil să facă alegerea corectă

Cum determinăm un copil să facă alegerea corectă – Descarcă PDF

Cum determinăm un copil să facă alegerea corectă – Descarcă PDF

Este rolul adulților să îi învețe pe copii că lucrurile funcționează corect dacă respectăm un set de reguli de conduită și de siguranță.

Un copil va înțelege treptat că nu poate fi numai ca el. Va deveni maleabil, se va adapta/ integra mai ușor fără frustrări majore pentru că înțelege și acceptă ca firesc faptul că orice interacțiune presupune reguli.

Cu cât noi, părinții, transmitem cu toată convingerea aceste ”limitări”, care aparent nemulțumesc copilul, cu atât vom avea un copil mai liniștit.

Nici copiilor nu le place haosul, numai că uneori îi copleșesc emoțiile, alteori testează să vadă ce se întâmplă dacă nu fac ce le solicităm sau dacă spun ”Nu” la orice.

Descarcă PDF-ul Cum determinăm un copil să facă alegerea corectă

Sursă: www.SapteAniDeAcasa.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acord de abonare la Newsletter: În conformitate cu noile reglementări privind Protecția Datelor (GDPR), avem nevoie de acordul tău pentru a îți putea trimite în continuare articole noi și notificări utile.
Primește pe e-mail noutăți
Datele furnizate sunt confidențiale și nu vor fi furnizate către terți. Informații suplimentare vei găsi pe site la Termeni și condiții, în Politica de Confidențialitate, în Protecția datelor personale și în Politica Cookies.