Cum poți sprijini copilul dacă întâlnește situații dificile? (Infografic)

Cum poți sprijini copilul dacă întâlnește situații dificile? Copiii se găsesc zilnic în situații dificile. Atâtea lucruri sunt noi pentru ei. Ele îi bucură, îi miră, îi îngrijorează sau îi sperie…

Descarcă Infografic Cum poți sprijini copilul dacă întâlnește situații dificile_

O abordare corectă a adultului, care privește obiectiv îngrijorarea copilului, arată celui mic că acest situații nu sunt insurmontabile. Lucrurile și trăirile dificile pot fi abordate și rezolvate.

Este important ca cel mic să știe că adulții pot oferi sprijin și model în depășirea situațiilor dificile. Acest sprijin emoțional și faptic le oferă copiilor plasa de singuranță necesară pentru a căpăta curajul să înfrunte situații noi, singuri, având confortul că pot reveni oricând pentru un sfat constructiv.

Tot adultul este cel care trebuie să direcționeze sau să modeleze un comportament atunci când cel mic nu știe ce abordare să aibă. La final, după o reușită, adultul va sublinia cum a procedat corect copilul și va trage o concluzie.

Totodată, dacă cel mic dorește să se îndepărteze de situația dificilă, dacă i se pare prea mult, adultul trebuie să fie pregătit să îi asculte temerile și să accepte ca cel mic să abordeze acea situație cu altă ocazie.

Sursă: www.SapteAniDeAcasa.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.