În copilărie se pun bazele unui adult echilibrat emoțional

În copilărie se pun bazele unui adult echilibrat emoțional

Copiii trebuie să se joace, să iubească, să exploreze în siguranță lumea, să capete încredere în ei, în ceea ce simt și în ceea ce pot, totul în prezența familiei, a adulților care pot să le ofere îndrumare, respect și iubire.

Putem fi optimiști și putem înțelege tendința naturala a copiilor de a se împotrivi și de a testa limitele, de a experimenta, de a avea trăiri intense, bune și rele, de a învăța din greșeli.

Putem să acceptăm copilăria așa cum este ea, să avem așteptări realiste. Nu trebuie să grăbim lucrurile. Putem fi parteneri de discuții și tovarăși de joacă. Împreună putem face orice. Putem face să fie bine.

Iubirea și respectul pentru copil sunt esențiale în egală măsură. Copiii nu ar trebui: mințiți, păcăliți, distrași, umiliți, pedepsiți sau loviți. Asta le afectează negativ dezvoltarea emoțională.

În copilărie se pun bazele unui adult echilibrat emoțional

Sursă foto: www.SapteAniDeAcasa.ro

 

 

 

 

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acord de abonare la Newsletter: În conformitate cu noile reglementări privind Protecția Datelor (GDPR), avem nevoie de acordul tău pentru a îți putea trimite în continuare articole noi și notificări utile.
Primește pe e-mail noutăți
Datele furnizate sunt confidențiale și nu vor fi furnizate către terți. Informații suplimentare vei găsi pe site la Termeni și condiții, în Politica de Confidențialitate, în Protecția datelor personale și în Politica Cookies.