Scrisoarea unei mame: Dragă copile, eu nu îmi voi feri sufletul de tine!

Dragă copile, eu nu îmi voi feri sufletul de tine!

Nu îmi voi ascunde trăirile de tine. Tu mă știi din interior și mă simți că nimeni alta. Știu cât mă iubești și știu puterea pe care o am asupra ta. Vreau să mă iubești, să mă admiri și să mă respecți, nu sa îți fie frică de mine. Așa vei ști că îmi poți spune orice.

Vreau sa îmi auzi sufletul, cuvintele și să îmi înțelegi explicații. Nu vreau să fie acoperite de tonul ridicat al vocii mele. Așa vei învăța să îți argumentezi dorințele nu să le strigi.

Știu puterea pe care o ai asupra mea. Aleg sa nu îmi fie teamă de reacțiile tale, de supărarea ta. Între noi nu poate fi decât iubire pura. Uneori iubirea doare, uneori oamenii greșesc, dar așa învață să ofere ce au mai bun. Vreau sa fiu bine lângă tine. Vreau sa te iubesc cum pot eu mai frumos, fără să uit de mine. Vreau să mă știi cu bucuriile, durerile și pasiunile mele. Așa vei învăța că ai dreptul la ale tale.

Vreau sa te țin în brațe când lumea ta se zguduie și emoțiile te copleșesc. Știu că asta îți va da curajul de care ai nevoie pentru îți urmări visele cu încredere.

Vreau sa te refuz și vreau să mă refuzi. Vreau să mă contrazici și vreau să te contrazic. Așa vei învăța că vocea ta contează. Promit că am să te ascult cu atenție.

Vreau să știi că meriți ceea ce este mai bun și că lucrurile bune vin la cei care au încredere în ei și în pasiunile lor. Vreau să înveți că bucuria vine din a face ceea ce îți place.

Vreau sa fii bună și amabila. Vreau să îți pese. Vreau să ajuți doar pentru că poți, fără a aștepta nimic în schimb și să știi că vei întâlni oameni buni în viața ta.

Vreau sa nu îți fie rușine că simți. Puterea vine din suflet, restul este doar o aparență, o mască a durității.

Vreau să știi că poți reuși prin forțele proprii. Trebuie doar să își dorești cu adevărat, să ai încredere că poți și să perseverezi. Te văd cum faci asta zi de zi, cum te dezvolți frumos și îți câștigi locul bine meritat în lume.

Vreau să știi că vei avea brațele mele sa te strângă și sufletul meu lângă tine mereu, chiar și atunci când distanța ne desparte. Legătura noastră depășește învinge timpul și distanță și așa va fi mereu pentru că este de la suflet la suflet. Acolo mă vei găsi mereu.

Vreau să știi că te iubesc și te voi iubi necondiționat orice ai face, orice ai simți. Vreau să știi că sentimentele te fac să fii tu și nu există fericire autentică dacă ascunzi părți din tine.

Vreau să știi că am încredere în noi, că suntem minunați împreună. Vreau să știi că iubirea noastră este unica și m-a făcut să fiu un om mai bun.Vreau să știi că în momentul în care te-am ținut în brațe pentru prima dată a fost cel mai frumos și înfricoșător moment din viața mea.

Vreau să știi că alături de tine sunt puternică și temătoare, că mi-am găsit resurse pe care nu le bănuiam dar și temeri la care nu mă gândisem niciodată.

Vreau să știi că sunt mândră. Că inima îmi crește de fiecare dată când te văd. Vreau ca tu să fii încrezătoare și mândră de alegerile pe care le faci. Știu că ai un suflet bun.

Vreau să știi că meriți să ți se spună DA de o mie de ori pentru fiecare Nu pe care îl vei auzi. Vreau să lupți pentru DA-ul tău. Da pot! Da vreau! Da știu ce îmi aduce bucurie! Da merit! Da iubesc și sunt iubită!

Vreau să știi că lângă tine nu vreau să fiu perfecta. Cu tine vreau să fiu bună. Ai inima mea și știu că o vei asculta cu atenție la fel că atunci când mi-o auzeai din interior. Și eu am inima ta. Promit sa o țin cu blândețe, respect și iubire.

Promit sa îmi recunosc și repar greșelile. Promit sa dau relației dintre noi lucrurile esențiale: iubire și încredere.

 

Am scris aceste rânduri seara, după o zi cu tine acasă. Ai otită și nu auzi decât dacă strig la tine. Mi se pare atât de nefiresc. Îmi dau seama cat calm ai adus în viața mea.
De dimineață m-am uitat la tine ciufulită…nu mă grăbesc nicăieri. Ce am mai prețios este aici, împreuna cu mine. Te lipești de mine călduță și mirosind a somn. Iubirea pentru tine este tangibilă. O simt în stomac și vreau să ți-o spun. Nu apuc. Îmi spui natural: Și eu te iubesc mami! Oare mi ai auzit gândurile sau bătăile inimii?

Mama ta,

Sursă: www.SapteAniDeAcasa.ro
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.