6 cărți minunate care ne ajută să le vorbim copiilor despre bunătate, iubire și alegeri corecte

6 cărți minunate care ne ajută să le vorbim copiilor despre bunătate, iubire și alegeri corecte

Uneori poate fi greu să transmitem copiilor ce este iubirea, ce este bunătatea și cum fac ele viața mai frumoasă. Alteori ne este greu să îi convingem că unele lucruri le sunt benefice. Pentru a transmite mai ușor aceste idei ne putem folosi cu încredere cărți.

Mara mi-a spus astăzi în timp ce cânta și dansa prin sufragerie ”Mami sunt fericită că trăiesc viața asta așa frumoasă!”. Cred că o bună parte din ceea ce poate verbaliza Mara se datorează faptului că citim mult, că a văzut cu ochii minții și a trăit alături de personajele minunate din cărți lucruri pe care eu poate nu m-aș fi priceput să i le aduc în atenție așa de frumos.

Mai jos, am întocmit o listă de lecturi care ne-au plăcut și al căror subiect poate face lumea copiilor un loc mai frumos. Unele dintre ele le avem de ceva timp, pe altele le-am achiziționat de curând. Mara mi s-a alăturat atrasă de cărțile aduse de mine pentru a le face poze. ”-Citim? Ce bine!”. Atunci mi-a venit ideea. I-am spus: ”-Mara cum ar fi dacă mi-ai spune ceva despre fiecare carte”. Iată ce a avut de spus al meu copil, la 4 ani și 5 luni, despre aceste cărți care ne sunt atât de dragi încât simt cumva că fac parte din familia noastră. Cărțile pot fi achiziționate online de la eMAG prin click pe link-ul din titlul cărții.

6 cărți minunate care ne ajută să le vorbim copiilor despre bunătate, iubire și alegeri corecte

1. O girafă în spațiu și alte șapte lumi ascunse (scrisă de Cristina Donovici)

Mara: ” De aici îmi plac toate poveștile. Uite le știu pe dinafară. Îți citesc titlurile. Preferata mea este Orășelul tabletelor. Copiii au învățat să fie prieteni acolo”

Mami: ”Se simte că această carte este scrisă din dragoste și cu dragoste pentru copiii. Este scrisă de o mamă pentru fiica ei, pentru a o ajuta să facă alegeri corecte. Poveștile sunt cât se poate de actuale. Veți recunoște multe provocări pe care le aveți ca părinți. Vă garantez că cei mici o vor adora. Noi am cumpărat-o cadou de Crăciun. În 4 zile o citisem de 2 ori. Mara știa deja personajele. Le-a îndrăgit din prima. Un mare plus sunt ilustrațiile frumoase”

P.S. Ascultăm de luni bune, cu mare drag, poveștile Cristinei pe pagina web .V-o recomand. Când a apărut cartea ne-am bucurat și am dat fuga să o răsfoim și să o cumpărăm.

2. Te iubesc orice ai face (scrisă de Ioana Chicet-Macoveiciuc)

Mara: ”Îmi place cartea asta pentru Ema face uneori pozne. Și mie îmi place să fac pozne. Și tu nu mă cerți”

Mami: ”O carte minunată în care vă veți regăsi cu siguranță. O carte elocventă cum poate transforma iubirea unui părinte zilele pline de aventuri și pozne ale unui copil”

3. Băiețelul cu aripă de fluture (scrisă de Ioana Chicet-Macoveiciuc)

Mara: ”Îmi place cum băiatul știe să facă lucruri frumoase cu aripa lui de fluture. De exemplu aici unde se învelește. Da, sunt mulți care se nasc așa și ei sunt totuși fericiți, așa cum este el.”

Mami: ”O carte care dă copiilor puterea de a accepta că a fi diferit este ok. Că poate fi frumos și bine să fii altfel. Că cei altfel sunt la fel de buni, că au vise și dorințe și bucurii și tristeți la fel ca restul oamenilor. Că merită șanse egale, respectul și sprijinul nostru. O carte a cărei lectură ne lasă oameni mai buni.”

4. Erus și valea răbdării (scrisă de Alec Blenche)

Mara: ”Îmi place coperta și imaginile și uite am învățat de răbdare din ea. -Ce anume ai învățat -Uite de exemplu cum să am răbdare să îmi faci tu poze fără să mă mișc.”

Mami: ”O carte ca o călătorie cu personaje amuzante, cu poezii (și muzică). Erus și amicii săi (ne) învață frumos despre răbdare. De mare folos.” 

5. Erus și valea generozității (scrisă de Alec Blenche)

Mara: ”Îmi place cartea asta pentru că mă învață ce este generozitatea. Pot și eu să fiu generoasă. -Dar ce este generozitatea? -Generozitatea este atunci când faci lucruri bune fără să aștepți ceva în schimb” 

Mami: ”În noua călătorie, Erus și amicii săi (ne) învață despre generozitate. O recomand. Marei i-au plăcut și cântecele pe care le puteți asculta/descărca gratuit de pe pagina web recomandată chiar de autor pe coperta cărții” 

6. Fetița care voia să salveze cărțile (scrisă de Klaus Hagerup și Lisa Aisato)

Mara:”Cartea asta este despre o fetiță deșteptă. Ea afla multe din cărți. Citea cărțile și apoi le păstra în mintea ei. Așa a ajuns să înțeleagă multe. Și eu fac ca ea.”

Mami ” O lectură de o frumusețe și sensibilitate tulburătoare. La fiecare lectură poți învăța ceva nou. Nu cred că există carte care să descrie mai frumos importanța cărților și cum ne ajută ele sufletul și mintea să crească. O recomand de o mie de ori. Mara adoră ilustrațiile are se mulează perfect de ideea cărții.”

Încă 2 cărți pe care Mara a vrut să le adauge la listă:

Minunata pălărie a lui Millie (scrisă de Satoshi Kitamura)

Mara: ”Fetița asta învățat că poți și fără pălărie pentru că îți poți imagina ceva chiar mai frumos decât pălăria aia. Îți poți imagina orice”

Mami: ”O carte frumoasă , care explică copiilor simplu despre imaginație și puterea ei de a ne înfrumuseța viața” 

Alexander și șoricelul de jucărie (scrisă de Leo Lionni)

Mara:”Și asta îmi place pentru că este despre un șoricel care era singur apoi a întrebat dacă vrea să fie prieten cu altul. Este frumos că au rămas împreună”.

Mami: ”O poveste minunată despre prietenie și altruism, despre a dori binele celor pe care îi iubim. Cartea este foarte frumos ilustrată”

De ce să le citim copiilor aceste cărți? Copilului îi va fi mai ușor să adere la un concept și să transpună în fapt o situație pe care a trăit-o deja, imaginar, prin intermediul unei cărți.

Ce ne face lectura mai plăcută și interesantă? Ajută să citim interactiv, adică să lăsăm copilul să pună întrebări, să exploreze conceptele din carte. Să citim amuzant, teatral, astfel încât să captivăm copilul.

Aș recomanda aceste cărți pentru copiii peste 4 ani. Sper să va fie de folos. Nouă ne bucură zilele și ne liniștesc serile.

Lectură minunată și plină de învățăminte să aveți!

Sursă foto: www.SapteAniDeAcasa.ro

 

 

 

(P) Faptul că ai citit acest material publicitar reprezintă sprijinul pe care ni-l oferi pentru acoperirea costurilor pentru menținerea activă a acestei pagini web și pentru efortul/timpul dedicat în a îți oferi, cu drag și pasiune, și alte informații pe care sper că le găsești utile. Îți mulțumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.